06 Junij 2023

Vlado Šajn kontrolor sojenja na finalu Konferenčne lige

Vlado Šajn kontrolor sojenja na finalu Konferenčne lige

Potem ko je preteklo sredo v finalu lige Europa v Budimpešti po kazenskih udarcih slavila Sevilla proti AS Romi, bo jutri zvečer v češki prestolnici na sporedu finale v tretjem najmočnejšem tekmovanju v Evropi.

V finalni temi 2. izdaje Konferenčne lige, ko se bosta v glavnem mestu Češke ob reki Vltavi pomerila italijanska Fiorentina in angleški West Ham United bo naloge kontrolorja sojenja opravljal 64-letni Vlado Šajn iz Ljubljane. Za slovenskega sodniškega eksperta bo to 7. finalni obračun v evropskih pokalnih tekmovanjih, saj je bil doslej štirikrat v vlogi kontrolorja sojenja na finalni tekmi Lige prvakov (2005, 2012, 2018, 2020), dvakrat pa tudi v finalu Evropske lige (liga Europa) v letih 2002 in 2019.

Od leta 2000 član sodniškega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa) bo na stadion Eden v Pragi na finalnem obračunu med moštvom iz Firenc in ekipo iz severnega Londona poročal o sojenju španske sodniške ekipe, ki ji bo na igrišču poveljeval 47-letni Carlos del Cerro Grande iz okolice Madrida, ki je FIFA sodnik od leta 2013. 

Jutrišnji dvoboj v praški četrti Vrštovice na Areni Eden (19.370 sedišč), ki je največji in najmodernejši stadion na Češkem se bo začel ob 21. uri.

Tekst: NZS/ ŽD

 

Delegiranje

1920
nzslogo

Sodniki

Galerija

Test PNI

S klikom na spodnjo povezavo lahko preverite svoje znanje iz pravil nogometne igre.

  Stran uporablja piškotke

Ta spletna stran operira s pomočjo piškotkov, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev in shranjevanju nastavljenega jezika na strani in shranjevanje tvojega uporabniškega imena.