27 Junij 2023

Obrenović in Čeferin na svoji tretji tekmi EP do 21 let v Gruziji

Obrenović in Čeferin na svoji tretji tekmi EP do 21 let v Gruziji

V prestolnici Gruzije bodo na 17. tekmi prvenstva mladih reprezentanc, naši sodniki delovali na dvoboju skupine A med Nizozemsko in Gruzijo (18h). Četrti sodnik v slovenskem sodniškem timu bo Juxhin Xhaja iz Albanije, njihovo delo pa bo nadziral kontrolor sojenja Terje Hauge iz Norveške, ki je sodil finale lige prvakov leta 2006 v Parizu na Stade de France med Barcelono in Arsenalom.

Jutrišnji dvoboj v glavnem mestu Gruzije, ki bo odločil potnika v izločilne boje bo gostil nacionalni stadion Boris Paichadze (kapaciteta 54.139 gledalcev), kjer je bila 11. avgusta 2015 odigrana tudi tekma evropskega superpokala med Barcelono in Sevillo.

Na drugem koncu glavnega mesta Gruzije pa bo v tej obmorski državi v Vzhodni Evropi na drugem največjem stadionu Mikheil Meskhi (nekdanji gruzijski nogometaš 1937–1991) s kapaciteto 27223 gledalcev, ob istem času delo analitika sojenja opravljal 54-letni Darko Čeferin. Kranjčan je v vlogi kontrolorja sojenja doslej na EP do 21 let deloval na tekmi Belgija - Nizozemska in Češka - Nemčija, tokrat pa bo na tekmi Portugalska - Belgija ocenjeval sojenje Willyja Delajoda in njegovih pomočnikov iz Francije.

Tekst: NZS/ ŽD

Delegiranje

1920
nzslogo

Sodniki

Galerija

Test PNI

S klikom na spodnjo povezavo lahko preverite svoje znanje iz pravil nogometne igre.

  Stran uporablja piškotke

Ta spletna stran operira s pomočjo piškotkov, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev in shranjevanju nastavljenega jezika na strani in shranjevanje tvojega uporabniškega imena.