16 Junij 2023

Novi sodniški trojki na Srednji zdravstveni šoli

Novi sodniški trojki na Srednji zdravstveni šoli v prestolnici

Pred koncem pouka in začetkom poletnih počitnic je sodniški oddelek Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sklopu strateških usposabljanj za pridobivanje in povečanje števila nogometnih sodnikov v tem tednu izpeljal predpoletni tečaj za nove sodnike v prestolnici.

Na Poljanski cesti 61, kjer se nahaja Srednja zdravstvena šola Ljubljana se je dvodnevnega sodniškega tečaja udeležilo 6 kandidatov, ki so uspešno opravljali tudi zaključni preizkus znanja iz pravil igre s 24 vprašanji.

Znotraj dodatnih interesnih dejavnosti so se na tečaju za nove sodnike udeleženci seznanili s poglavji iz sedemnajstih Pravilih igre, spoznali njihovo aplikativno uporabo ter intepretacijo s predstavitvijo smernic in navodili za delovanje in ukrepanje na igriščih.

Še pred pomembnim teoretičnim preizkusom preverjanja znanja je mlade v sklopu projekta #spoznaj sodnika# obiskal tudi član Društva nogometnih sodnikov Ljubljana, mednarodni sodnik Rade Obrenović (32), ki se jutri odpravlja v Gruzijo na Uefa Euro U-21, nekoč pa je tudi sam gulil klopi kot dijak Srednje zdravstvene šole. 

Ljubljančan, ki nosi grb Mednarodne nogometne zveze (FIFA) od leta 2017 je bil z letom 2022 uvrščen med najboljših 82 sodnikov na stari celini med katerimi je elitnih 30 sodnikov- vključno s Slavkom Vinčićem iz Maribora.

 

 

 

Z včeraj zaključenim tečajem v organizaciji sodniškega oddelka je DNS Ljubljana pridobila 6 novih sodnikov, že jutri pa je na skrajnem vzhodu države v Lendavi na sporedu naslednji sodniški kamp o katerem bomo poročali v nedeljo.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije se za sodelovanje pri organizaciji tečaja iskreno zahvaljuje športnemu aktivu in vodstvu Srednje zdravstvene šole Ljubljana na čelu z ravnateljico ga. Silvo Kastelic.

Tekst: NZS/ ŽD

Delegiranje

1920
nzslogo

Sodniki

Galerija

Test PNI

S klikom na spodnjo povezavo lahko preverite svoje znanje iz pravil nogometne igre.

  Stran uporablja piškotke

Ta spletna stran operira s pomočjo piškotkov, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev in shranjevanju nastavljenega jezika na strani in shranjevanje tvojega uporabniškega imena.