30 Junij 2023

Naši sodniki in kontrolor na tekmah za 1/2 finale EP do 21 let

Naši sodniki in kontrolor na tekmah za 1/2 finale EP do 21 let

Na Evropskem prvenstvu do 21 let (Uefa Euro U21), ki poteka v Gruziji in Romuniji je v sklepni fazi tekmovanja ostalo še 8 ekip, ta vikend pa so na sporedu četrfinalne tekme, ki se začnejo z jutrišnjima dvobojema Gruzija - Izrael (Tbilisi) in Španija - Švica (Bukarešta) in zaključujejo z nedeljskima tekmama Anglija - Portugalska (Kutaisi) in Francija - Ukrajina (Cluj).

Na jutrišnjem dvoboju v glavnem mestu Gruzije (18h), ki bo odločil prvega potnika v polfinale EP u21 bo delo analitika sojenja opravljal 54-letni Darko Čeferin. Kranjčan je v vlogi kontrolorja sojenja doslej na EP do 21 let deloval na dvobojih Belgija - Nizozemska, Češka - Nemčija in Portugalska - Belgija, tokrat pa bo na tekmi Gruzija - Izrael ponovno ocenjeval sojenje Norvežana Espena Eskasa (na sliki drugi z desne) in njegovih pomočnikov iz dežele Vikingov, katere je analiziral že na tekmi Češka - Nemčija.

Dvoboj Gruzija-Izrael bo gostil Nacionalni stadion Boris Paichadze- najbojši gruzijski nogometaš 20. stoletja- v Tbilisiju s kapaciteto 54.139 gledalcev, na katerem bo tudi finalna tekma EURA U21, po tem, ko je bil 11. avgusta 2015 tam odigran evropski superpokal med Barcelono in Sevillo.

Zadnji dan v tednu pa bo na prvi nedeljski 1/4 finalni tekmi na zelenico stopila tudi slovenska sodniška ekipa, kateri bodo v pomoč četrti sodnik iz hrvaške in video sodnika iz Italije. Slovenci se bodo vrnili v tretje največje mesto v Gruziji- Kutaisi-, kjer so v skupinskem delu tekmovanja sodili dvoboj skupine C med Anglijo in Izraelom.

Tokrat bo Rade Obrenović s pomočnikoma (G. Kordež, A. Kasapović) upravljal s piščalko na evropski četrtfinalni klasiki med Anglijo in Portugalsko. Četrti sodnik v slovenskem sodniškem timu bo Hrvat Duje Strukan iz Splita, video sodnika pa bosta Italijana Paolo Valeri (VAR)  in Maurizo Mariani (AVAR) iz Rima. 

Ko je dvaintridesetletni Ljubljančan v torek sodil dvoboj Nizozemska - Gruzija, se je na stadionu Paichadze v Tbilisiju zbralo kar 43.043 gledalcev, kar je rekord na vseh dosedanjih 24-ih evropskih prvenstvih do 21 let. 

Nedeljski dvoboj (18h) v tej obmorski državi v Vzhodni Evropi bo odigran na stadionu Ramaz Shengelia (nekdanji gruzijski nogometaš) v Kutaisiju, kjer domuje klub Torpedo, objekt pa lahko sprejme 12000 gledalcev.

Tako kot na torkovi tekmi v gruzijski prestolnici (Nizozemska - Gruzija) bo kontrolor sojenja Terje Hauge iz Norveške, ki je sodil finale lige prvakov leta 2006 v Parizu na Stade de France med Barcelono in Arsenalom.

Tekst: NZS/ ŽD

 

Delegiranje

1920
nzslogo

Sodniki

Galerija

Test PNI

S klikom na spodnjo povezavo lahko preverite svoje znanje iz pravil nogometne igre.

  Stran uporablja piškotke

Ta spletna stran operira s pomočjo piškotkov, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev in shranjevanju nastavljenega jezika na strani in shranjevanje tvojega uporabniškega imena.