29 Maj 2023

Na sodniškem kampu v Ribnici 10 novih Futsal sodnikov

Na sodniškem kampu v Ribnici 10 novih Futsal sodnikov

V prestolnici rokodelstva in izdelave suhe robe v Ribnici je včeraj potekal premierni Futsal sodniški kamp s tečajem za nove nogometne sodnike.

Na Futsal sodniški kamp, ki je potekal v sejni sobi Športnega centra Ribnica je prišlo 10 fantov, ki se po uspešnih predavanjih in opravljenem izpitu želijo preizkusiti v vlogi sodnikov.

Po otvoritvi je vodje sodniškega oddelka po ogledu video slovenskih sodnikov predstavil sistem izobraževanja Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in usposabljanja futsal sodnikov s poudarkom na pomenu njihove vloge v razširjenosti in prihodnjem razvoju dvoranskega nogometa (futsal).

V nadaljevanju je predsednik strokovnega odbora futsal sodnikov DNS Ljubljana, kontrolor sojenja in član komisije za futsal pri NZS Svetislav Miljić kateremu je družbo delal član SO za futsal pri DNS Ljubljana in delegat v 1. slovenski futsal Ligi Pavel Zalokar iz Vrhnike začel s teoretičnim delom futsal sodniškega kampa.

Mladi sodniški kandidati so se detajlno spoznali z zakonitostmi iz 15 futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču. Po kosilu so imeli udeleženci sprva pisni izpit, ki je bil sestavljen iz 15 vprašanj, kasneje pa so bili uspešni prepuščeni še k ustnemu opravljanju izpita.

Za izpeljavo in sodelovanje pri organizaciji ekskluzivnega Futsal sodniškega kampa se Zveza nogometnih sodnikov Slovenije iskreno zahvaljuje g. Jožetu Zidarju iz KMN Extrem Sodražica in ga. Sabini iz NK Ribnica. S futsal sodniškim kampom je Društvo nogometnih sodnikov Ljubljana pridobilo 10 novih članov.

 

 

 

Tekst: NZS/ ŽD

Delegiranje

1920
nzslogo

Sodniki

Galerija

Test PNI

S klikom na spodnjo povezavo lahko preverite svoje znanje iz pravil nogometne igre.

  Stran uporablja piškotke

Ta spletna stran operira s pomočjo piškotkov, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev in shranjevanju nastavljenega jezika na strani in shranjevanje tvojega uporabniškega imena.