27 Junij 2023

EP U21: Obrenoviću Anglija - Izrael, Čeferinu Češka - Nemčija

EP U21: Obrenoviću Anglija - Izrael, Čeferinu Češka - Nemčija

 

Peti igralni dan 24. EP do 21 let (Uefa Euro U21), ki poteka v Gruziji in Romuniji, bo v nedeljo na zelenico stopila tudi slovenska sodniška ekipa. Zatem ko je Rade Obrenović na sredini tekmi skupine A med Belgijo in Nizozemsko deloval kot četrti sodnik v azerbajdžanski sodniški ekipi, v vlogi kontrolorja sojenja pa jih je ocenjeval Darko Čeferin, bo tokrat mladi Ljubljančan vodil tekmo v tretjem največjem mestu v Gruziji v skupini C med Anglijo in Izraelom. 

Z našim najmlajšim FIFA sodnikom ki nosi grb Mednarodne nogometne zveze (FIFA) od leta 2017 bosta ob vzdolžnih črtah še njegova pomočnika sodnika in sicer 39-letni Aleksandar Kasapović (član DNS Ljubljana) in 40-letni Grega Kordež iz Raven na Koroškem (član MDNS Maribor).

Kakovost sojenja Slovencev bo ocenjeval član sodniškega odbora Uefe in nekdanji FIFA sodnik (2008-2016) Carlos Velasco Carballo (52) iz Madrida. Nedeljski dvoboj (18h) v tej obmorski državi v Vzhodni Evropi bo gostilo mesto Kutaisi in sicer tamkajšnji stadion Ramaz Shengelia (nekdanji gruzijski nogometaš), kjer domuje klub Torpedo, objekt pa lahko sprejme 12000 gledalcev.

Na drugi tekmi skupine C pa bo ob istem času v nedeljo v pristaniškem mestu Batumi ob Črnem morju delo analitika sojenja opravljal 54-letni Darko Čeferin. Uefa-in kontrolor sojenja bo na tekmi Češka - Nemčija ocenjeval sojenje Espena Eskasa in njegovih pomočnikov iz Norveške.

Tekst: NZS/ ŽD

Delegiranje

1920
nzslogo

Sodniki

Galerija

Test PNI

S klikom na spodnjo povezavo lahko preverite svoje znanje iz pravil nogometne igre.

  Stran uporablja piškotke

Ta spletna stran operira s pomočjo piškotkov, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev in shranjevanju nastavljenega jezika na strani in shranjevanje tvojega uporabniškega imena.